Najaars update ActoProject en ActoService | 24.30

Release informatie ActoProject en ActoService 24.30

Release 24.30 ActoProject en ActoService is vanaf nu beschikbaar! In de releasenotes lees je alles over de  verbeteringen en aanpassingen die wij de afgelopen periode in ActoProject / ActoService hebben aangebracht.

Onderstaand een samenvatting van de belangrijkste wijzigingen per proces.

Het kan zijn dat voor bepaalde functionaliteiten instellingen/bedrijfsconstanten aangezet moeten worden. Zie hiervoor release-info op ActoWiki en de SA-informatie, of neem contact op met je accountmanager.

Service

Complexnaam werkorderDe naam van het complex waar werkzaamheden plaatsvinden, wordt nu automatisch toegevoegd aan werkorders. Dit geeft planners beter inzicht in de locatie van de werkzaamheden, wat de planning vergemakkelijkt.

Bij het aanmaken van onderhoudsregistraties wordt de planningstekst uit het dossier automatisch toegevoegd aan de meldingstekst. Dit bespaart tijd en zorgt voor consistente communicatie.

Bij het factureren van jaarbedragen wordt nu altijd de afsluitregel uit de gemaakte afspraken gebruikt, zelfs als deze later is aangepast. Dit voorkomt fouten en biedt meer duidelijkheid.

Logistiek

Werkorders kunnen nu een eigen expeditielocatie toegewezen krijgen, los van projectexpedities. Dit zorgt voor een efficiëntere logistieke stroom en betere controle bij leveringen.

expeditie werkorder

Dankzij deze uitbreiding kunnen verkoopmedewerkers direct in de verkooporders materialen opzoeken en toevoegen via SelectOnline. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten.

Vanuit bestelorders kun je nu direct naar de gekoppelde registraties navigeren, wat tijd bespaart en handmatige zoekacties vermindert.

Naast DHL kunnen nu ook automatisch SLS-labels worden afgedrukt, wat zorgt voor meer flexibiliteit in je logistieke processen.

sls

Boven een bepaalde orderwaarde is nu een tweede goedkeuring vereist. Dit versterkt de controle bij grote bestellingen en verkleint de kans op fouten.

2e accordeerder

Verkooporders kunnen nu direct aan projecten worden gekoppeld zonder dat opbrengsten en kosten via onderhanden werk lopen. Dit biedt betere margecontrole per verkooporder.

Financieel

Het is nu eenvoudiger om inkoopfacturen uit betaalselecties te verwijderen, zelfs als er een geblokkeerd btw-deel is. Dit verbetert het gebruiksgemak en bespaart tijd.

Bij het versturen van facturen via XML worden nu ook belangrijke debiteurgegevens zoals de soortcode en contractdocumenten meegestuurd, wat zorgt voor meer transparantie en duidelijkheid.

Het artikelnummer van de voorkeursleverancier wordt nu meegestuurd in de XML-factuurregels. Dit maakt het eenvoudiger om de factuur te controleren.

Meer nieuws

webinar Acto software

Online training ActoProject

Nieuwe datums bekend! Acto organiseert diverse webinars met tips & tricks over het gebruik van de software. Dit webinar is ...

Lees meer
update actoproject 24.30

Najaars update ActoProject en ActoService | 24.30

Release 24.30 voor ActoProject en ActoService is beschikbaar!. Hier lees je alles over de nieuwe functionaliteit in ActoProject / ...

Lees meer
Schuuring Installatie Techniek

Schuuring Installatie Techniek optimaliseert calculatieproces met Acto-software

Schuuring Installatie Techniek Installatietechniek optimaliseert het calculatieproces met ActoBusiness Calculatie.

Lees meer
WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux