Barcode bestaat 50 jaar

De barcode (ook wel: streepjescode) is al 50 jaar niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Je komt ze op vrijwel elk product tegen. Door het scannen van de barcode wordt het fysieke product gekoppeld aan een digitaal systeem. Hierdoor is het gemakkelijk op te zoeken, te delen of te bestellen. De barcode bestaat uit streepjes die op hun beurt een unieke reeks cijfers representeren. De meest gebruikte barcode is de GTIN-13 en wordt gebruikt om artikelen mee te identificeren.

De barcode binnen ActoBusiness ERP

In ActoBusiness wordt de barcode ook nog steeds gebruikt om artikelen mee op te zoeken. Bijvoorbeeld wanneer de monteur artikelen uit zijn bus voorraad op zijn digitale werkbon registreert. Hiermee hoeft het artikel niet meer met de hand te worden opgezocht en voorkom je dat je het verkeerde artikel registreert. Naast het voorkomen van fouten en het besparen van tijd is het dus erg handig wanneer je je vooral wilt concentreren op het oplossen van een storing aan de installatie bij de klant.

Een vervanging vanaf 2027

Het einde van de barcode nadert. Vanaf 2027 worden de barcodes vervangen door QR-codes. Hierdoor ontstaan er nog meer mogelijkheden voor gebruikers, zoals het opvragen van online informatie over herkomst en gebruik en naar instructievideo’s. Uiteraard is ActoBusiness hier al op voorbereid en kan er ook na het tijdperk van de barcode gewoon lekker worden gescand!

Uiteraard heeft ActoBusiness nog veel meer functionaliteiten. Je bekijkt ze via onderstaande knop.

formulieren

Of wil je graag zien hoe de software werkt? Kom dan naar ons gratis Webinar Slimmer werken: van aanvraag tot en met factuur in 5 stappen. Onze experts laten je aan de hand van een herkenbare praktijkcase kennismaken met onze oplossing. Je ziet hoe je in een aantal eenvoudige stappen je aanvragen verwerkt, uitvoert en factureert.

Meer nieuws

Workshop AI: Maak je eigen AI-assistent met ChatGPT

Workshop AI voor installatiebedrijven | Maak je eigen AI-assistent met ChatGPT | verschillende datums, gratis aanmelden

Lees meer
webinar Acto software

Online training ActoProject

Nieuwe datums bekend! Acto organiseert diverse webinars met tips & tricks over het gebruik van de software. Dit webinar is ...

Lees meer
update actoproject 24.30

Najaars update ActoProject en ActoService | 24.30

Release 24.30 voor ActoProject en ActoService is beschikbaar!. Hier lees je alles over de nieuwe functionaliteit in ActoProject / ...

Lees meer
software consultancy

Wil je meer weten over tijd besparen en een hogere productiviteit dankzij online software? Blijf dan op de hoogte via onze nieuwsbrief

Door op ‘inschrijven’ te klikken, bevestigt u dat u akkoord gaat met onze e-maildisclaimer. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux